Je zoekt altijd samen naar een oplossing en ons streven is altijd een vaste prijs te houden tot eindewerk.

Edwin Schots, Johan Onrust en Peter Tol, Afdeling inkoop HSB

Binnen de afdeling Inkoop van HSB draait het sinds jaar en dag om kennis en vertrouwen. Edwin Schots, Johan Onrust en Peter Tol vormen een geolied team. Allen zijn na een gedegen vakopleiding en werk in diverse functies uiteindelijk ‘naar binnen gegaan’.

 

Edwin beschrijft het dagelijks werk van een inkoper als volgt: “Natuurlijk kopen wij zo scherp mogelijk in op prijs, maar het draait bij ons voornamelijk om het opbouwen van relaties. Wij weten wat we aan elkaar hebben en leveren collega’s kwaliteit in de juiste planning.”

 

Na de mts werkte Edwin bij verschillende bouwbedrijven. Bij HSB viert hij dit jaar zijn 12,5 jarige jubileum: “En ik wil hier blijven werken tot mijn pensioen. Ik heb allerlei cursussen gedaan, ben een echte allrounder en leer hier nog elke dag bij. De ene keer ga ik naar een leverancier voor de demonstratie van een nieuw product en een andere keer wijst een projectleider mij op mogelijkheden binnen de houtskeletbouw. Binnen de afdeling ontwikkel je een scherp oog voor de voor- en nadelen van allerlei bouwmaterialen.”

 

Peter Tol werkt sinds 2005 bij HSB en begon na de mts als logistiek medewerker en assistent-uitvoerder. Daarna is hij twaalf jaar werkvoorbereider geweest. Omdat Peter beschikt over veel technische kennis en ervaring heeft met het ERP-systeem is hij benaderd om de interne vacature bij inkoop in te vullen en daar is hij sinds 1 april 2022 werkzaam: “Mijn werk is meer administratief geworden, maar zeker niet minder belangrijk. Ik heb nu bijvoorbeeld meer met termijnen en betalingsvoorwaarden te maken. Inmiddels ben ik bezig met een nevicursus inkoopvaardigheden waardoor ik nog beter tactisch leer in te kopen.”

 

Komend jaar is Johan Onrust 25 jaar actief binnen HSB. Na zijn vakopleiding ging hij aan de slag als timmerman. Daarna werkte hij onder meer als logistiek medewerker, assistent-uitvoerder, werkvoorbereider en calculator. “Dat laatste deed ik elf jaar en inmiddels werk ik ook alweer vier jaar binnen inkoop”, zegt Johan. “Het werk is heel divers. De ene keer zit je met de leverancier of onderaannemer om de tafel en de andere keer heb je overleg binnen een projectteam. In die laatste samenstelling spiegelen wij onder meer de offertes op inhoud en prijs.”

 

“Wij kopen van alles in, van hout en heipalen tot kalkzandsteen en vloeren. En ook alle partijen die het installatiewerk uitvoeren”, aldus Peter Tol. “In verband met de planning op de werken onderhouden we veel contact met interne collega’s en treden we tijdig in overleg met de beoogde leveranciers.” Waar de afdeling inkoop in 2022 veel mee te maken had, waren sterk fluctuerende prijzen. Daarom maakte Edwin met sommige leveranciers kwartaalafspraken: “Als het werkaanbod minder wordt, dan weet je bijvoorbeeld dat de prijzen gaan zakken. Met de betonmortelleverancier heb ik meerdere malen overleg gehad over de prijs. Dat is zeer ongewoon omdat we normaal jaarafspraken maken. Je zoekt altijd samen naar een oplossing en ons streven is altijd een vaste prijs te houden tot eindewerk.”

Afdeling inkoop: wij ­draaien op kennis en ­vertrouwen

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info